Over de kwaliteitsnetwerken

Het kwaliteitsnetwerk is een methode om kwaliteit van zorg te verhogen waarbij leren van elkaar voorop staat. De kracht van het kwaliteitsnetwerk is dat deelnemers enthousiast worden van een kijkje bij een ander in de keuken en dit mee kunnen nemen naar hun eigen instelling. De toon is positief en de nadruk ligt op laagdrempelig contact, onderlinge verbinding, gezamenlijkheid en vertrouwelijkheid.

Parels en Oesters

Het delen van kennis en van elkaar leren staat voorop, het kwaliteitsnetwerk is heel nadrukkelijk geen audit. De reviewteams gaan op zoek naar tops en tips die we parels en oesters noemen. Een parel is een kwaliteit van een instelling waarvan wij ons kunnen voorstellen dat een andere instelling die ook wil hebben. Een oester is iets wat een instelling beter kan doen, een uitdaging om aan te werken.

 

Kennisdelen? Dat kan op KNAPP!

Om het delen van kennis ook buiten de ontmoetingsmomenten in de cyclus van het kwaliteitsnetwerk mogelijk te maken, is het digitaal kennisdeelplatform KNAPP ontwikkeld. Het belangrijkste doel van KNAPP is om mensen van verschillende instellingen en disciplines op een gemakkelijke en laagdrempelige manier met elkaar te verbinden, kennis te delen en samen te werken. KNAPP was in eerste instantie beschikbaar voor alle deelnemers aan een kwaliteitsnetwerk, maar inmiddels toegankelijk voor alle forensische professionals.

Meer informatie kun je vinden op de website of via de volgende link:  Informatie over KNAPP